PrintEksplosiv interesse for introjakter


Norges Jeger- og Fiskerforbund har truffet blink med sin storsatsing på introjakter i år.
Denne uka braker det løs. Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) inviterer sammen med sine lokallag til mer enn 200 introjakter over hele landet.

 
 Tekst og foto:Pressemelding NJFF 
 


Introjaktene er både et tilbud for nyutdannede jegere og en mulighet for erfarne jegere til å prøve seg på nye jaktformer.
De første introjaktene starter 10. august, og interessen for NJFFs introjakttilbud har vært eksplosiv. Flere av de 218 introjaktene som tilbys over hele landet er allerede fulltegnet, men det er fortsatt mulig å finne gode tilbud.
 

Fra jegerprøve til aktiv jeger
Målet med NJFFs satsing på introjakter er å få flere av de som har bestått jegerprøven til å bli aktive jegere. Cirka 13.000 gjennomfører jegerprøven hvert år, men kun halvparten blir aktive jegere.
Introjaktene gjennomføres av Norges Jeger- og Fiskerforbunds lokalforeninger. Dette er jaktturer hvor du som jeger, uansett alder og tidligere erfaring, kan være med å lære om jakt og nye jaktformer i flott terreng under veiledning av erfarne instruktører.
 – Det skal være en god og trygg introduksjon til jaktens gleder for de ferske jegerne, og en flott anledning til å teste ut en ny jaktform for den erfarne jeger. Har du jaktet rype hele livet, er kanskje tiden inne for å teste hjortejakt, forklarer prosjektleder Henning Ottarsrud i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).
 Interessen for tilbudet har vært overveldende, og både nye og erfarne jegere reiser gladelig langt for å delta på introjakt.
 – Vårt gåsejaktkurs ble fullt allerede 3. juli. Det kommer en deltager fra Kabelvåg og en deltager fra Harstad. Det er hele 50 og 40 mil fra Nordreisa​ hvor gåsejakta skal foregå, så dette er et populært tilbud, sier fylkessekretær i Troms, Karl-Petter Johansen. 
  
 
Her finner du oversikt over alle introjakter:
 
På NJFFs nettsider er det enkelt å få oversikt over hvilke introjakter som er tilgjengelige i ditt område – du kan se tilbudet fylkesvis og helt ned på lokallagsnivå.
Hvor mange plasser det er på hvert kurs og hvor mange instruktører det er per deltaker varierer og avhenger av jaktform. Når Opdal Jæger- og Fiskarlag inviterer til rypejakt 15. september, er det for eksempel to deltakere per instruktør.
– Vi har påmeldte deltagere fra foreninger i både Oslo og Bergen. Det er moro at det kommer medlemmer fra andre steder av landet. Alle deltagerne får først en grundig innføring i rypas biologi, jaktformer og sikkerhet, forklarer lokallagets introjaktleder Paul Øvervaag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
JAKTGLEDE: Introjaktene er både et tilbud for nyutdannede jegere og en mulighet for erfarne jegere til å prøve seg på nye jaktformer. Foto: NJFF.