PrintElse Kåss Furuseth på FENTEtrøkket


FENTEtrøkkets hovedattraksjon i år er en av landets mest fargerike og uredde damer som byr på seg selv og engasjerer.

Tekst: Redaksjonen. Foto: Fentun 
 

I år er det 19 år siden Fentetrøkket ble arrangert for første gang. Det har vokst til å bli et solid arrangement, med et bredt og variert program.

Helgen 17 – 19 august fylles Dagalifjell nok en gang av en sprek gjeng med tur og kulturglade damer i alle aldre. Fentun lokker med en FJELLWEEKEND for jenter i alle aldre i fantastisk terreng på Torsetlia, og fra tidligere år vet vi at det også har vært mulig å finne en molteteig eller to som ennå ikke har blitt høsta. Det kan derfor ta litt tid å komme i mål, men så er det heller ikke tida som teller. Det er felleskapet og friheten til å nyte turen som drar så mange damer til fjells år etter år. Og så maten, så klart. Fjellbuffeen til Torsetlia må bare oppleves. Rik på innhold og smaker, og lekkert for både øyet og ganen.

Et annet trekkplaster er selvsagt underholdningen. Fentun har vært flinke til å få spennende mennesker til å underholde. I år er det ingen ringere enn Else Kåss Furuseth som kommer, med en skreddersydd opptreden til FENTEtrøkket.

Else Kåss Furuseth er en av landets mest kjente damer etter utallige opptredener som standupkomiker, skuespiller, reporter og programleder. Hun har også vært med på «stunts» i ulike talk shows og andre TV programmer, og byr på seg selv – uten hemninger. Hun er blant annet kjent som en av programlederne i Torsdag kveld fra Nydalen og for sin forestilling Kondolerer. Å gå videre i livet er ikke å glemme alt som har vært. Å gå videre er viljen til å leve med alt som har vært.

Else er kjent for å inkludere hver og en i publikum. Alle har sitt, og Elses måte å fremstille sin personlige skjene på, er at den kommer til å inkludere hver og en i salen. Ikke mange har opplevd traumer og utfordringer som hennes, og enda færre makter å overkomme dem gjennom rå og sår humor, og en selvironisk innsikt som utløser alt fra humreøyeblikk til lattereksplosjoner. Noen ganger er publikums latter full av gråt. Andre ganger kommer den ikke i det hele tatt. Det er gjerne i de øyeblikkene hvor det skjer noe innadvendt i Elses blikk.

Lørdagskvelden avsluttes med trubaduren Elling S. Hem. Hem er frontmann i partybandet fus! Og har i ca femten år spilt på puber, events og utesteder i nesten hele Norges land. Repertoaret består av velkjente låter, og er veldig variert. Han varierer alltid etter stemning, anledning og aldersspredningen på publikum, og har sin utpregede styrke i det vokale og sin evne til å skape stemning. Slik en trubadur skal gjøre!

Alt ligger dermed til rette for at det nittende FENTEtrøkket føyer seg inn i rekken av underholdende og inspirerende «trøkk».