PrintStemningsfull midtsommerkonsert med Solveig Leithaug


Solveig Leithaug har vært en ‘singer & songwriter’ siden 1980 tallet, og har stått på både nasjonale og internasjonale scener. Sankthansaften gjester hun Uvdal stavkirke.

Tekst: Redaksjonen. Foto: Solveig Leithaug 
 

Solveig Leithaug er i dag bosatt i Nashville, og opptrer med både norske og utenlandske artister. Hun entret scenen for fullt på 1980 tallet, og har siden gitt ut en rekke album og vunnet flere priser. Solveig Leithaug behersker de fleste sjangere, og er en dreven gitarspiller. Hennes siste utgivelse *Time" har fått strålende kritikker, og i tillegg til flere dyktige musikere bidrar også hennes datter Kari.

Men det er ikke bare datteren Kari som har det musikalske genet i familien Leithaug. Broren Bjarte Leithaug har også gitt ut en rekke album, men den som kanskje er aller mest kjent og profilert i dagens musikkbilde er hennes nises Gabrielle.

At Solveig kommer til Uvdal stavkirke er ekstra spesielt siden hun har familie fra gården Rauland i Uvdal. Hun har en egen evne til å få kontakt med publikum, og har en nærhet og varhet i sangene som berører alle. Hun ønsker å bidra til å se og verdsette de enkle tingene i livet. Sangene hennes formidler empati, tro og verdien av våre vennskap og relasjoner.

Det er med andre ord duket for en stemningsfull midtsommerkonsert med Solveig Leithaug i Uvdal stavkirke.