PrintKom mai du skjønne, milde…
 

Den tradisjonelle vårkonserten med Nore og Uvdal kirkekor blir kommende lørdag i Skjønne kirke.


Tekst: Redaksjonen


 
 

Det har vært en usedvanlig skjønn og mild vår så langt, så hva passer da bedre enn den kjente sangteksten som ramme for vårkonserten. I tillegg til koret er det også med lokale solister.

Dette blir korets første opptreden med den nye dirigenten Tatiana Kapustina. Tatiana kommer fra Karelen (Nord-Vest Russland) og er utdannet som pianist. Hun har studert syv å på musikkhøyskole, og fra 2012 – 2016 jobbet hun som akkompagnatør på musikkhøyskolen med sangere og blåsere. Tatiana vant i 2014 pianokonkurranse i Kostomuksa (Grand-Prix), og var President stipendiat i 2015. Tatiana har bodd i Norge siden 2018, og fra mars 2019 ble hun ansatt i full stilling i Nore og Uvdal.

Nore og Uvdal kirkekor har fått en dyktig og meget spennende dirigent i unge Tatiana. En ekstra bonus for koret er dessuten at hennes mann Ahmad Mirzayev også er pianist/organist og i tillegg synger i Operakoret. Dirigentjobben er definitivt enklere på konsert når andre kan hjelpe til med å traktere pianoet, og selv om mannsrekka i koret begynner å bli riktig så solid takker ikke koret nei til en ekstra stemme når muligheten byr seg. Ahmad og Tatiana kommer også til å ha et solistinnslag på konserten.