PrintMadonna-jubileum i Trillemarka


Det ble en lang og kronglete veg før Madonna fant sin plass i Trillemarka i Sigdal, men i år kan det feires tiårsjubileum

Redaksjonen.

 

 
 

Fylkesmannen og Direktoratet for naturforvaltning ga Sigdal kommune noen ekstra utfordringer da de ikke ga tillatelse til å sette opp den ønskede madonnastatuen i Trillemarka naturreservat. Men Sigdal kommune var kreative og fant en løsning som har vist seg å fungere ypperlig. I år er det 10 år siden Madonnastatuen ble satt opp på Bjønnskortenatten (1020 moh), og den har blitt både en kjent turistattraksjon og et turmål for både små og store.

Sigdal kommune og Eggedal turlag inviterer til markering lørdag 22 juni. Det blir fullt program fra klokka tolv og utover. Biskop Jan Otto Myrseth er en av flere som bidrar i gudstjenesten denne dagen, og det blir flere lokale sang og musikkinnslag utover dagen.

Det er en spennende historie som ligger bak Trillemarka-madonnaen. Knut Aabo vil fortelle mer om dette. I tillegg blir det flere innslag, blant annet av kunstneren Turid Angell Eng samt Gunbjørn Aasand, som vil fortelle historien om madonnastien.

Det ventes stort oppmøte så arrangørene oppfordrer til samkjøring og minner om at det kan være lurt å være ute i god tid.