PrintLampelandMarken


Lørdag 8. juni arrangeres den tradisjonsrike LampelandMarken

Tekst: Redaksjonen

 

 
 

Det er meldt om flott vær, så det meste ligger til rette for nok et vellykka arrangement. Lista over  utstillere og boder nærmer seg seksti i tallet, og det er stor bredde i tilbudet. Ordfører Oddvar Garaas og Flesberg Skolekorps åpner LampelandMarken. Neste post på programmet er utdeling av Kulturprisen for Flesberg kommune som i 2019 tildeles Harald Vatnebryn. Deretter går det slag i slag med ulike tilbud og aktiviteter i området.

Det blir guidet tur til Skattekista på Stevningsmogen, foredrag «Ifrå slepe te væig å bane» ved Jan Lislen. Han vil fortelle om veier, broer, ferjesteder, tog, post og telefon. Han starter i middelalderen og tar med det han har funnet fram til asfalten kom.

Det snakkes mye om bier og andre insekter i media om dagen. Har du lyst til å se hvordan livet inne i en bikube er? Holger vil ha med seg bikube med glassvegg slik at man kan studere livet inne i kuben.

Loppis for barna – leker som ikke brukes lenger kan selges på LampelandMarken. En ekstra attraksjon for de unge i alder og til sinns blir Tøffetoget, som vil kjøre en runde på Lampeland. Flesberg kommune som står bak den guidede turen til Skattekista på Stevningsmogen stiller med ordføreren som guide på togturen opp til Skattekista.

Litt ut på på dagen blir det Markensbingo,lynsjakkturnering «Lampeland Open» og demonstrasjon av urban trefelling. Men det er ikke bare fest og moro på programmet. På Lampeland Hotell vil det bli et sterkt foredrag og rus og avhengighet. Her kommer blant annet to tidligere rusmisbrukere som deler sin historie.

“Skauskolen” kommer med simulator og “Farmenleker”, Rodeookse og god gammeldags tivolihammer

Her blir det blir mulig å måle krefter! Andreas Bottolfs ble nr 2 i NM i lastbærer- og motorsagkonkurranse. Han var også med på vinnerlaget i motorsag og skogkunnskapslaget.

Andreas var den som var mest på pallen av alle deltakerne (ca 70 stk!). Han kvalifiserte seg til EM som var 24. - 26. mai. Andreas ble 18 år i år og går 2. året på Skauskolen. Han vil være tilstede på Skauskolens stand.EUTSTYR • JAKT • BEKLEDNING • RIFLE- OG SKISKYTING • UTLEI

“Hærta løint“ spiller også i år rundt på markensområdet. Dagen avsluttes med kåring av beste stand og på kvelden blir det quiz med Pål Fløtaker og fest i markensteltet der «Solbrent» spiller til dans.