PrintSlik ville Norge sett ut om barn fikk bestemme


Nærmere 80.000 barn har stemt i Barnas Valg. Les resultatene i alle kommunene og hvilket parti som fikk flest stemmer her!

 


Tekst: Pressemelding Ida Berg Slang| Redd Barna

 

 
 

For barna er årets kommunevalg allerede avgjort. Fra 26. august – da de digitale stemmeurnene åpnet – og fram til Barnas Valgdag 5. september har over 76.700 femte- og tiendeklassinger stemt i Barnas Valg.

Barna har stemt på det partiet de mener bør vinne valget i sin kommune.

Arbeiderpartiet fikk flest stemmer

Arbeiderpartiet fikk størst oppslutning med 18,9% av alle stemmene. MDG er neststørste parti, med 14,5% av stemmene. Deretter kommer Venstre med 12,4%.

-       Det er fantastisk at Arbeiderpartiet er det største partiet i Barnas Valg 2019! Det er gledelig at så mange av de som har stemt, mener at vår politikk er den beste for å skape et rettferdig samfunn der alle har like muligheter, sier Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre.

-       Jeg tror de fleste har fått med seg at vi blant annet går inn for å tilby alle elever et skolemåltid hver dag, slik at ingen blir hengende etter fordi de ikke får med seg matpakke på skolen. Det er også tydelig at klima er en viktig sak for barn og unge, og det betyr mye for meg at så mange barn og unge har tillit til at Arbeiderpartiet kan ta oss gjennom den store omstillingen som er nødvendig for å ta vare på jordkloden. Den tilliten skal vi ta vare på og gjennom en offensiv klimapolitikk vise at vi fortjener!

-       Nå har Arbeiderpartiet blitt størst både i Barnas Valg og i skolevalget, og det er en stor inspirasjon foran innspurten til valget på mandag, avslutter Støre

Overveldende

At så mange som 76.700 barn deltok i Barnas Valg viser hvor viktig barns medvirkning er, og hvor stor interesse barn har for politikk og demokrati, mener Redd Barna. Til sammenligning stemte rundt 60.000 barn da Barnas Valg ble arrangert for første gang i 2017.

-       Vi er overveldet! Barnas Valg 2019 har gått over all forventning, og antallet stemmer er et tydelig signal på at barn også vil si sin mening om hvordan politikken bør styres. Barn fra alle fylker i Norge har stemt, og vi har sett stort engasjement og interesse fra både barn og lærere, sier Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange.

Se også: Barnas Valg