PrintEkstremrittet FAT VIKING på Dagalifjellet
Foto: Reino Skjøtskift

FAT VIKING er et fatbike vinterritt i særklasse og kvalifikasjons-arrangement for Iditarod Trail Invitational i Alaska

Pressemelding/foto: Reino Skjøtskift

 
 


Deltaker fra 13 ulike nasjoner er påmeldt og over 40 rytter skal ut på den lengste distansen: 150km og over 3000hm på snø!

Traseen til 15mils distansen inkluderer deler av Dagalifjellet for andre gang.
Rittet går 25./26.1. med start og mål på Geilo.

Rytterne skal over Ruperanden, Lia, Skurdalen og rundt Viken til 1. sjekkpunkt på Dagali. 5mils distansen har målgang der, 10mils distansen sykler via Høgåsen mot Geilo, mens 15mils deltakere skal ut på den mest krevende sløyfen: nedover Pålsbuvegen, opp hundesporet langs "kraftgata" forbi Dusehesten, Nedre Buinseter, ut på Smådølveien, og inn på langrennssporet ved Slåtteli. Derfra til Løytetjønn, så mot Vasstulan, inn på skøyteløypa og til Torsetlia der rittet krysser veien. Deretter et stykke av Fetenrunden til Perstølbonden og ned grusveien i Hallandslie til sjekkpunktet på Dagali igjen før Høgåsen, Skurdalen og målgang på Geilo.

De første fatbike syklister kan dukke opp ved Slåtteli i to tiden på lørdagen, men de fleste deltakere vil nok ikke være på Dagalifjellet før det blir mørkt.
FAT VIKING er et ikke-kommersielt arrangement som organiseres på dugnad av "the Fat Viking society" under skjermen til Geilo IL.
Arrangementet blir gjennomført for fjerde gang i år.

Mer info: www.fat-viking.com