Numedalsnett
Mandag 24. april   |     Du er her: Forsiden > Reiseliv >
PrintSøker hele norges nye turistsjef!
21. juni 2016
Norsk reiseliv er i vinden. Nå søker Innovasjon Norge personen som skal ta reiselivet videre inn i fremtiden. Foto: Nils-Erik Bjørholt - Visitnorway.com
Norsk reiseliv er i vinden. Nå søker Innovasjon Norge personen som skal ta reiselivet videre inn i fremtiden.

(NTB - info)


Norsk reiseliv er i vinden og 2015 var et rekordår for reiselivsnæringen. Turistene la igjen mer penger enn noensinne, og det ligger an til at andelen internasjonal turisme øker også i år. Innovasjon Norge har anbefalt at reiselivsnæringen er blant seks satsingsområder for norsk næringsliv. Nå søker vi etter personen som sammen med næringen skal ta norsk reiseliv videre inn i fremtiden.

- Dette er en svært viktig jobb. Norsk reiseliv går så det suser, og potensialet er enda større, sier Cathrine Pia Lund, direktør for Merkevaren Norge i Innovasjon Norge.

Når det nå skal ansettes en ny sjef for reiselivssatsingen til Innovasjon Norge, Visit Norway, er det flere sentrale områder som bør adresseres.

- Jeg mener det er tre områder vi må satse på for å utnytte det fulle potensialet til norsk reiseliv: digitalisering, bærekraft og samarbeid. For det første må vi utforske mulighetene digitalisering gir – i hele kundereisen, ikke bare i kommunikasjon og profilering. Det som kan virke helt «science fiction» i dag, er fremtiden i morgen. Her skal norsk reiseliv være i førersetet. For det andre skal vi bygge videre på bærekraft som premiss for utvikling av helhetlige opplevelser og destinasjoner. Her er vi allerede kommet godt i gang i Norge, og har dermed et fortrinn. For det tredje må vi samarbeide enda tettere. Norge er et lite land, og vi deltar i konkurransen om synlighet ute i verden. Da må vi sammen utvikle nasjonale budskap for å bygge destinasjonen Norge, sier Lund.

Næring for fremtiden 
At reiselivsnæringen er en næring for fremtiden, er hevet over enhver tvil. I Innovasjonstalen 2016 identifiserte Innovasjon Norge seks mulighetsområder som Norge bør satse på. Ett av disse er «kreativ næring og reiseliv».

- Vi mener at reiseliv hverken er eller skal være en isolert næring. Mange ser kanskje ikke umiddelbart koblingen mellom kreativ næring og reiseliv, men her finnes et skjæringspunkt som er uutnyttet i Norge i dag. Ved å jobbe sammen på tvers av næringer, får man helhetlige opplevelser med større gjennomslagskraft. Et godt eksempel er Hurtigruten, som samarbeider med norske musikere og har knyttet til seg lokalmatprodusenter oppover hele kysten. Det er fullt mulig å kombinere storslåtte naturopplevelser med gode kulturopplevelser, sier Lund.

Merkevaren Norge 
Norge har naturgitte forutsetninger som er i verdensklasse, og et omdømme som gir assosiasjoner til vakker natur, bærekraft, kvalitet, teknologi og stabilt politisk styresett. Dette skaper forventninger hos turistene som kommer på besøk. Stadig flere turister etterspør og velger reisemål som viser ansvar og er opptatt av bærekraft, samtidig som de vil fylle ferien med opplevelser og innhold. Derfor er reiseliv en sentral del av den norske merkevaren, og vi må samarbeide på tvers av næringer for å finne et felles nasjonalt budskap og få slagkraft internasjonalt.

- Norge har mulighet til å produsere opplevelser i verdensklasse; vi har utrolig mye å by på her i landet som fortsatt er uoppdaget. Vår oppgave er å ivareta Norges sterke posisjon som et naturbasert reisemål, jobbe bærekraftig og samtidig utvikle produkter for videre vekst, sier Lund.

Innovasjon Norge har med Visit Norway etablert seg som et foregangsmiljø innen digital markedsføring. Den prisvinnende nettportalen visitnorway.com har årlig over 20 millioner besøkende, og Innovasjon Norge har i tillegg vunnet priser for nyskapende reiselivskampanjer med bruk av sosiale medier. Innovasjon Norge er kåret som Beste Destinasjonsmarkedsfører to år på rad.

I tillegg til et nært samarbeid med reiselivsnæringen, kommer sjefen for Visit Norway til å ha det faglige ansvaret for reiselivssatsingen ved Innovasjon Norge i utlandet og i Norge.

 
 
Tips en venn
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Krimkveld25.04   19:00Rødberg BibliotekNore og UvdalAnnet
Kulturkveld27.04   18:00RødberghallenNore og UvdalAnnet
Kurs i sportsfiske27.04   19:00Møteplassen SnekkerbuaRollagAnnet
Vårkonsert29.04   17:00Skjønne kirkeNore og UvdalMusikk
Høymesse30.04   11:00Tunhovd kirkeNore og UvdalReligion
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Kari Iren Fønnebø, Uvdal (63)
Harald Tollefsen, Uvdal (66)
Stian Andrè Brandsgård, Rødberg (21)
Åsmund Mogen, Rollag (58)
marit sønstebø, uvdal (53)
Leif Haug, Rødberg (70)
Ingrid guton olsen, rødberg (25)
merete olsen, rødberg (25)
Trine Rognlien, Uvdal (33)
Hanne Karine Bråten, Veggli (25)
Ørnulf Gladheim, Veggli (54)
GUNHILD BERGAN, VEGGLI (73)
Leif Haug, Rødberg (70)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Emil Kofoed, Kongsberg (35)
Bo Victor Isak Aanes, Kongsberg (19)
Andre eller uspesifisert bosted
Lars Joachimsen (38)
Cato Gustavson (34)
Marianne Sjødal (34)
Siri Helgesplass, Stavanger (49)
Birgit Undebakke Stave, Leveld, Ål (45)
Sander Torgersen, 1389.Heggedal (8)
Alice Enderud. Tollefsen, Dagali (46)
Karin Elise Åsheim, ESPA (72)
øyvin gravermoen, Åmot (49)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 410 01 033
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 410 01 033
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Gudveig Førle   Mobil 410 01 033    Epost: Redaktøren