Numedalsnett
Lørdag 23. juni   |     Du er her: Forsiden >
Print40.000 på dugnad for rent vann
 
"Ja, vi elsker dette vannet" er slagordet som denne uken samler 40.000 frivillige bøssebærere for Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon 2017. Pengene går blant annet til krisene i Sør-Sudan, Somalia og Syria, og til å forebygge nye vannkriser.

Pressemelding


Kirkens Nødhjelp: Fasteaksjonen 2017


– Denne nasjonale dugnaden gjør det mulig for oss å hjelpe mennesker i nød raskere. Pengene fra Fasteaksjonen kan vi bruke der vi mener det trengs mest, og dette gjør oss bedre rustet i møte med mennesker i kriser, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

50 år siden første gang

Kirkens Nødhjelp jobber i en rekke land hvor det akkurat nå er store behov. I Somalia og Sør-Sudan er det erklært hungersnød, mens tørke og konflikt har skapt en mat- og vannmangel i andre deler Øst-Afrika og rundt Tsjadsjøen. 

Tirsdag 4. april arrangeres Fasteaksjonen over hele landet. Pengene fra aksjonen går blant annet til disse landene, men også til mer langsiktig utviklingsarbeid.


– I tillegg til å hjelpe de som er i akutt mangel på vann, så må vi også jobbe langsiktig og forebygge at slike vannkriser oppstår. Derfor vil også penger fra Fasteaksjonen gå til å styrke arbeidet for klima og brønnbygging, sier Helland.


780 millioner mangler rent vann

Det er i år 50 år siden Fasteaksjonen ble arrangert for første gang, og hvert år stiller mange tusen nordmenn frivillig opp for å hjelpe andre.


– Vi kunne aldri gjort den jobben vi gjør hver dag uten pengestøtten fra våre støttespillere. Det er stort å se hvordan mange frivillige hvert år setter av mange timer for å hjelpe oss. Den norske dugnadsånden lever i høyeste grad, sier Helland.


Tema for årets aksjon er «Ja, vi elsker dette vannet», noe som er sant for både nordmenn og alle andre.


– Ved å bruke et slagord som spiller på vår nasjonalsang håper vi å få mange nordmenn til å tenke over viktigheten av vannet. Vi tar det så for gitt, og hadde blitt rasende om det ikke kom vann i springen, eller om det var skittent. Men slik er realiteten for over 780 millioner mennesker i verden, som mangler tilgang til rent vann, sier Helland.


Konfirmantene er med

Det er menigheter over hele landet som engasjerer frivillige til å bli med på aksjonen, som er Norges nest største bøsseaksjon - etter TV-aksjonen. I flere menigheter er aksjonen en sentral del av konfirmantundervisningen.


– Det er stort å ha konfirmantene med på laget år etter år. I tillegg til å gå med bøsser, så lærer de om temaene vi jobber med i konfirmantundervisningen. Solidaritet og medmenneskelighet er en viktig del av kristendommen, og vi i Kirkens Nødhjelp er glad for at konfirmantene viser det i praksis ved å gå med bøsser for oss, sier Helland.

 
 
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Gunn Ellen Røysgård, Uvdal (52)
Ellen Borgeteien (70)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Oda Eidissen, Kongsberg (27)
Connie Othilie Thorberg, Kongsberg (32)
gunhild elmsten, kongsberg (100)
Andre eller uspesifisert bosted
Tony Oglesby, Knoxvill, Tn. USA (56)
Arne Marius Kirkaune, Lysmyra (45)
Ivona Tomic, Dagali (25)
Veslemøy Omdalen.Aasberg, Dagali (9)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren