Numedalsnett
Søndag 27. mai   |     Du er her: Forsiden >
PrintD-dag for Matopplevelser i NumedalNeste onsdag (26. april), er en slags D-dag for matnettverket  Matopplevelser i Numedal. (MIN). Selskapet skal omorganiseres og fremtidig kurs legges


Tekst og foto: Olav Lindteigen


 

* Matopplevelser i Numedal (MIN) - lokalmatnettverk etablert 2012.

* 35 lokale matprodusenter i dalen er andelshaver. kr, 5000 per andel-

* De leverer ulike produkter, som spekepølser, lammekjøtt, fenalår, bakevarer, steiker, kjøtdeig, lefsekling, snippe osv osv. Et eksempel er den spekede "Rødlistepølsa" fra Rollagsfjell..

* Driver salg av lokal mat med helgåpen cafe på gamle  Rollag stasjon.

* Tre ansatte (totalt 2,5 årsverk)  - sagt opp 1. april.

* Arrangerer årlig Matfestival i Numedal. 5 gang i år. Tredje året i Rollag.

* Markesfører og selger Lokalmatkassen i samarbeide med matnettverkene Eventyrsmak (Sigdal) og Hallingkost (Hallingdal).

En workshop i samarbeid med søsternettverkene Eventyrsmak i Sigdal og Hallingkost i Hallingdal blir viktig, ja avgjørende for fremtidig satsing. Også realiseringen av et eget foredlingsanlegg vil bli avklart nærmere. 
 - Jeg er ikke veldig bekymret for MIN,s fremtid, men vi trenger noen uker på å finne fremtidig  form og innhold. Samt fremtidig økonomisk plattform. Vi må rett og slett stokke kortene på nytt, sier fungerende daglig leder i Matopplevelser i Numedal, Liv Berven, til Numedalsnett. 

SAGT OPP
For to uker siden ble Berven og to andre ansatte  sagt opp fra sine stillinger på grunn av virksomhetens økonomiske oppoverbakke. Et underskudd i 2016 og årets to første måneder gjorde at styret måtte ta affære. Totalt er det snakk om ca, 300000 kroner i minus. Det betyr at andelskapitalen er oppbrukt. 
- Vi er ikke konkurs og alle andelseierne er enige i at vi skal finne en ny fremtidig plattform for driften. Verdien av varelageret er større enn underskuddet. De nærmeste månedene (oppsigelsestiden) setter vi alle kluter til for å realisere varelageret  Vi planlegger storsalg i mai, sier Børven og smiler optimistisk.

MAI SALG
Hun er travelt opptatt med å ekspedere kunder under siste salgsstunt i forbindelse med påsketrafikkeni Numedal. Etter tilsiget nysgjerrige sultne kunder å dømme går salget bra. Mang en hyttefarer hadde nok snacks og ulike  lokale godbiter på bordet i høytidshelgen.

- Vi hadde rekordsalg på stasjonen forrige helg og vi har solgt veldig br her i dag. Planen nå er å gjennomføre storsalg av lagervarer i mai og juni, F.eks. kommer masse nyrøykte fenalår på markedet i disse dager. Er det ikke godt, sier Børven og stikker frem en knivspiss med smaksprøve. Og det er vanskelig å nekte. Det or og briskerøkte fenalåret smakte rett og lett kjempegod. Og det smakte MER. 

  
FESTIVAL. 
Problemene til tross. Børven og Co forsikrer at det blir matfestival også i år. For femte gang på rad.  Helgen 30. juni/1.juli avvikles tre bordsetninger (en fredag og to lørdag) i teltet ved Rollag stasjon. Her blir det minst fem retters middag med lokale spesialiteter og festmat på menyen. Kanskje det til og med blir sju retter. Det er ikke helt bestemt. Musikk til festen er i boks. 

- Ja, festival blir det.  Vi starter billettsalget  om et par uker og håper å fylle opp alle tre bordsetningene. Og at det blir liv og røre på stasjon hele helgen, avslutter  matentusiast Liv Børven optimistisk.
 
 
 
Rekorsalg:  Siste helg på Rollag stasjon og bordsalget her er rekordartet, sier fungerende daglig leder i Matopplevelser i Numedal (MIN), Liv Berven (t.h).  Her i salgspassiar med Ingebjørg Kongsjorden.
 

 

- Jeg er ikke veldig bekymret for Matopplevelsers fremtid, men vi må ett og slett stokke kortene på nytt, sier oppsagt daglig leder Liv Berven,  i  lokalmat atnettverket Matopplevelser i Numedal.


 
 
 
 
 

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Grendemøte29.05   18:00NorehallenNore og UvdalKommunalt
Dokketeater "Lille larven Aldrimett"30.05   12:00Rødberg BibliotekNore og UvdalKino/Teater
Grendemøte31.05   18:00Uvdal SamfunnshusNore og UvdalKommunalt
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Mai Lill Strysse, Veggli (28)
Arne Sætren, Rødberg (72)
Magnhild Larsgård, Rollag (84)
Sigrid Pernille Vatnebryn, Flesberg (80)
Beate Solberg, Uvdal (18)
Andre Bergersen, Flesberg (27)
Susanne Frågodt Fulsås, Rollag (24)
Sigrid Pernille Vatnebryn|, Flesberg. (80)
Torill Lidal, Uvdal (49)
Mira Sommer, Rødberg (9)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Matilde Heggeli, Kongsberg (18)
Randi Lundager, Kongsberg (33)
Andre eller uspesifisert bosted
Filip Holm, Geithus (42)
Sander Haugen Lindseth, Harestua (16)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren