Numedalsnett
Lørdag 23. juni   |     Du er her: Forsiden >
PrintKaffeprat blir virkelighet. Stifter bygdelag i Flesberg


Før jul satt to kompiser og drodlet om Flesberg tettsted og fremtiden. Mandag kveld ( 8. mai) er det klart for stiftelse av Flesberg BygdelagTekst og foto: Olav Lindteigen


 
- Vi ser for oss bygdelaget som en paraply for tettstedets øvrige lag og foreninger. Et viktig kontaktpunkt overfor kommunen i forbindelse med blant annet rullering av kommuneplanen neste år og nedleggelsen av skolen vår i 2019, sier kompisene Robert S Hansen og Egil Langgård.

Begge har/har hatt sin hverdag i jobber med barn og unge. Egil som pensjonert lærer med 40 års fartstid og Robert som jobber i Flesberg banehage. Som beboere  er de opptatt av fremtiden for Flesberg kommunes nordligste tettsted.

Tomme lokaler
Det er mange ting å ta tak for radarparet, men hva som skal skje med alle de tomme ledige lokalene etter nedleggelse av skolen i Flesberg i 2019. Dette skjer i forbindelse med byggingen av en ny stor skole på Stevningsmogen på Lampeland.

- Etterbruken av skolen er viktig for oss. F.eks. dersom kommunen legger ut skole og kanskje også samfunnshuset for salg. Da kan det tenkes at det kommer planer for f.eks.  omsorgsboliger/leiligheter, kontorlokaler, eller "hjemmekontor" for folk som har hytte på Blefjell. Vi bør vite hva vi/bygda ønsker, sier duoen nærmest i munnen på hverandre. 

Har mye.. 
Flesberg er ikke utarmet, slik mange andre tettsteder rundt om i landet er. Her har de butikk, byggevarebutikk, bensinstasjon med vaskehall og cafegatekjøkken, to store trebedrifter, jernbane, kirke, skole, barnehage, menighetshus og samfunnshus.

- Vi har ganske mange tilbud og masse potensiale, men synes det  er for dødt i forhold til utvikling. Vi mangler boligtomter, skilting er mangelfull og folk kjører forbi. Mange kjører også for fort, gliser flesbergingene, som vil tørke støv av gamle boligbyggeplaner nær Prestegårdsfeltet, Kommuneplanen som skal rulleres nest år blir også viktig å jobbe aktivt med.

Et skiltprosjekt  med trafikkplan, bl.a. for stopp og rasteplass i sentrum er blant tingene kaffekompisene kan tenke seg å starte med i bygdelaget.

God respons
 I månedene siden ideen om bygdelag ble klekket ut, har responsen vært god. Robert har vært leder i et interimstyre og det er avholdt to godt besøkte folkemøter. En egen liste over folk som vi ta et ekstra tak for bygda teller også 25 navn.

- Vi er veldig fornøyd med at så mange har vist interesse for et eget Bygdelag. At vi har fått ja fra alle som foreslås til nytt på stiftelsesmøtet mandag, er også svært positivt og tegner godt for den viktige jobben/rollen laget vil få fremtiden i tettstedet vårt, avslutter initiativtagerne Robert S. Hansen og Egil Langgård.


FORSLAG TIL STYRE
På stiftelsesmøtet for Flesberg Bygdelag, foreslår følgende personer til jobben som nytt styre.
Leder: Bjørnar Ruud Mojaren
Nestleder. Øyvind Hamre.
Sekretær. Helene Lande.
Kasserer. Liv Marit Lyngås.
Styremedlem. Lars Harald Frågot

Alle har sagt ja til jobbene.
 
Hvordan skal tettstedet Flesberg utvikle seg når skolen legges ned i 2019, spør initiativtagerne til Flesberg Bygdelag, Robert S. Hansen (t.v.) og Egil Langgård
Jeg skal kommer du, spør en av initiativtagerne til stiftelsmøtet av Flesberg Bygdelag
Det er behov for et skiltprosjekt med bedre merking av hvor f.eks. Moelven bruk ligger, sier Bygdelags - entusiast Egil Langgård
Egil Langgård (t.v.) og Robert S.Hansen går i bresjen for etablering av en paraplyforening, Flesberg Bygdelag. Her slapper de av på Låens bredd ved Haugen gård
Skiltjungelen må ryddes, mener Egil Langgård, foran mandagens stiftelsesmøte for Flesberg Bygdelag.
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Gunn Ellen Røysgård, Uvdal (52)
Ellen Borgeteien (70)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Oda Eidissen, Kongsberg (27)
Connie Othilie Thorberg, Kongsberg (32)
gunhild elmsten, kongsberg (100)
Andre eller uspesifisert bosted
Tony Oglesby, Knoxvill, Tn. USA (56)
Arne Marius Kirkaune, Lysmyra (45)
Ivona Tomic, Dagali (25)
Veslemøy Omdalen.Aasberg, Dagali (9)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren