Numedalsnett
Tirsdag 11. desember   |     Du er her: Forsiden >
PrintBygdebil i Nore og Uvdal
 

Uvdal bygdekvinnelag tok i høst initiativ til et møte for å diskutere interessen for å få til en ordning med bygdebil i Nore og Uvdal kommune, tilnærmet ordningen som blant annet Rollag og Tinn kommune har. Førstkommende torsdag møtes interimstyret for å jobbe videre med saken.


Tekst og foto: Redaksjonen


 
På møtet i september ble det sendt egen invitasjon til medlemmer fra Uvdal og Nore bygdekvinnelag, frivilligsentralen, ordfører samt Uvdal og Nore helselag, men var åpent for alle som ønsket å delta. Rundt tjue personer møtte, og det var stor interesse for å høre Kjell Tveiten fortelle om hvordan ordningen praktiseres i Rollag.

Allerede i 2002 var det en kronerulling i Rollag og Veggli som resulterte i prosjektet Bygdebil. De kom i mål med finansiering, og kjøpte en brukt Ford Transit med rullestolheis. I 2014 ble det organisert en ny kronerulling, men selv om det ble samlet inn mye penger kom de ikke helt i mål med finansieringen av en ny bil. Redningen kom i via Gjensidigestiftelsen som bidro med 255 000 kroner, og i 2015 kom en ny bil på plass.

I Rollag har de valgt å organisere bygdebilen med eget styre, registrert i Brønnøysundregistrene, og dette står for drift og vedlikehold av bilen. De har en partnerskapsavtale med Rollag kommune som også inkluderer samarbeid om garasjeplass og en årlig underskuddsgaranti på inntil ti tusen kroner. En garanti som for øvrig ikke har vært nødvendig ennå da driften har balansert eller gått i pluss.

I Rollag er det eldre og personer med funksjonshemming som er prioritert brukergruppe av Bygdebilen. Den brukes til frakting til og fra bygdeheimen på dagtilbud og til turkjøring, og de har mange faste kjøreoppdrag.

Behovene er mye de samme også i Nore og Uvdal, så det vil være mulig å dra nytte av de mange erfaringene Rollag har gjort. Bygdebil er for øvrig ikke en helt ny tanke for Nore og Uvdal. I 1992 var det gjennomført en innsamlingsaksjon, og det kom inn en god slump penger. Saken ble imidlertid lagt på is av ulike årsaker, og de innsamlede midlene ble omdisponert til kjøp av to hjertestartere til ambulansen i kommunen samt et puls02-meter til legekontoret.

Men nå er altså spørsmålet løftet opp på bordet igjen, og det var så god respons og stor interesse for ideen at det ble nedsatt et interimstyre bestående av representanter fra et bredt utvalg lag og foreninger som skal jobbe videre med «Prosjekt Bygdebil». Første møte i interimstyret er førstkommende torsdag.

Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Julekonsert16.12   18:00Skjønne kirkeNore og UvdalMusikk
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
kari iren rudi, uvdal (19)
Kristina Jensen Henriksen, Rollag (14)
Ann Kathrin Bjørnsrud, Veggli (45)
Trond Bergan, Veggli (41)
Ingrid Celine Andersen Lid, Rollag (9)
Kari-Iren S. Rudi, Uvdal (19)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Andre eller uspesifisert bosted
Karin Hanstad (36)
Marit Helene Fiane Christensen (38)
Jan Tore Heistad (53)
Per Arne Finnebråten (64)
Natasha Johnsen, Bergen (27)
Kristian Lund, Konsberg (16)
Andres Aasen, Kngsberg (56)
Monica Oleivsgard, Øygardsgrend (45)
Trine Bye Mørken (25)
Erik Jarle Rypern, Rollag (73)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren