Numedalsnett
Lørdag 23. februar   |     Du er her: Forsiden >
PrintDåset, Flesberg bygdetun


Lørdag 7.juli åpnet Flesbergs bygdetun, Dåsettunet dørene for sommerens gjester. Tunet er åpent for omvisning og aktiviteter til og med lørdag 4.august

Pressemeldig, Flesberg kommune, Kristin Hammershaug 
 
 

UTSTILLINGER:

·         Middelalderuka i Numedals festivalutstilling: Luca Berti: «Numedal og Sandsvær- en fotografisk reise» i utstillingslåven.

·         Sommerutstilling v/Flesberg Malerklubb – der Dåsettunet er tema. I utstillingslåven

·         Faste utstillinger:

o   Folkedraktutstilling med "Flesbergkler” og andre lokale draktfunn, i utstillingslåven

o   ”Serker, liv og underskjørt fra gamle dager” i hovedhuset.

 

 

-       Vi er klar for sesongen og ønsker alle vel møtt til et naturskjønt og autentisk gammelt Numedalstun - sier kulturkonsulenten i Flesberg, Kristin Hammershaug

-        Vi håper at våre arrangementer vil interessere mange! Eller vil du bare sitte ned og nyte stillheten over en kaffekopp er du også velkommen!

-       Bygdetunnemnda og kulturkontoret vil takke hjerteligst lag og foreninger for den dugnadsinnsatsen de legger ned for tunet- både i forkant- og under årets sesong. Det setter vi stor pris på!

-       Dåset skogsti utenfor tunet byr på 2,5 km med poster om skog, natur og kulturhistorie. Husk gode sko! Omvisning og enkel kafe hele sesongen.

-       Noen kommer nesten ens ærend for å spise rømmegrøt på søndagene og nyte den unike atmosfæren! Er du ute etter rekreasjon og stillhet – kvaliteter som etterspørres av mange, er Dåsettunet et godt sted å være!

  

På søndager i juli er ulike lag og foreninger vertskap for sine Kultursøndager og viser fram det beste de har å by på av utstillinger, underholdning og aktiviteter.

 

8. juli Kultursøndag - Svene Bygdekvinnelag

Svene Bygdekvinnelag inviterer til årets første Kultursøndag med et rikholdig program: Tema for årets utstilling er hatter, både for kvinner og menn. Her blir det mange lekre kreasjoner! Laget vil demonstrere flatbrødbakst og har med seg flere som viser ulike håndverksteknikker. Det blir salg av av kortreist mat og forskjellig håndverk. Leiker for barn. Lefselotteri er en fin tradisjon. Dyr på gården er alltid populært.. Matsalg blant annet rømmegrøt.

Småjondølene er en fin gjenganger og de opptrer også i år med spill og dans! Bygdekvinnelagets leder Kristin Baalerud byr på kveding.

 

15.juli Åpent tun.

Bygninger og sommerutstillinger er åpne. Velkommen til et autentisk gammelt Numedalstun. Enkel kafè. (ikke rømmegrøt).

 

22.juli  Middelalderukas kultursøndag

Denne dagen blir det salgsboder og demonstrasjon av husflid og håndverk, inne og ute! Her kan du blant annet møte Herrene Kjell og Edmund Bull-Sveen fra Hvittingfoss som viser oss gamle husflidsteknikker. Flesberg Bygdekvinnelag viser fram kulturskatter fra Flesberg i form av av gamle og nye Flesberg fingervotter og viser hvordan de lages. De holder på med å registrere disse vottene, så vi oppfordrer publikum til å ta med gamle votter for registrering! Her kan du også gjøre fine kjøp innen strikk, søm, tekstil, keramikk, treprodukter, smykker, håndlage kort med mer!

 

Luca Berti er Middelalderuka i Numedals festivalkunster for 2018. Kl. 13.00 har vi gleden av å foreta åpningen av festivalutstillingen Luca Berti «Numedal og Sandsvær –en fotografisk reise» i låven. Luca Berti er selv tilstede og formidler.

Vi oppfordrer de som har blitt fotografert av Luca Berti i Numedal og Sandsvær til å komme!

 

På sykkel og med sitt analoge Linhof kamera har den italienske fotografen foretatt en etnografisk og kunstnerisk fotodokumentasjon av mennesker, arkitektur og kulturlandskap fra Uvdal i nord til Sandsvær i sør. Utstillingen er oppe til 4.august. Buskerudmuseet avd Lågdalsmuseet åpner Luca Bertis festivalutstilling lørdag 21.juli og denne utstillingen varer et par måneder lengre.

 

Les mer om Luca Berti på www.lucaberti.com og på Middelalderuka i Nunmedals nettside:

www.middelalderuka.no + FB.

Som alltid byr vi på rømmegrøt og omvisning for den som ønsker å bli mer kjent med dette gamle Numedalstunet.

 

Tirsdag 24.juli: Barnas dag

Kulturkontoret har alliert seg med Kulturskolens leder for estetiske fag i Flesberg, Ellen Lindberg inviterer barn til å bli med på artige uteleiker og aktiviteter for små og store barn. Prøv våre formingsverksteder; Tre perlekjeder og lag bilder og kort, eller mal på staffeli mm. Vask klær på gamlemåten med krampefjøl. VI håper på fint vær da vi skal bruke naturmaterialer til å lage Landart; wigwam veving og naturtrykk i leire. Skattejakt- hvor har dukkene gjemt seg? Vi oppfordrer de voksne til å bli med på aktivitetene! Åpen kafè. Husk kontanter til inngang og matsalg.

 

29.juli Generasjonssøndag

Flesberg Pensjonistforening og Flesberg Malerklubb inviterer til årets siste aktivitetssøndag- og det er første gangen disse 2 lagene samarbeider om dette arrangementet.

«Snekkerkara», en gjeng spreke pensjonister vil lage ting i tre og de selger også sine fine produkter. Pensjonistforeningen inviterer store og små til å steke Flesbergkling og prøvesmake baksten i Sommerstugo, dette håper vi vil slå an! Malerklubben sørger for morsomme aktiviteter for barna; Mal ditt eget bilde på staffeli, fritegning, lag sommerkort, spikk Knærtenfigurer. Diverse utespill og leiker. Det blir lotteri og Kunststi for alle.

Malerklubben viser sin egen sommerutstilling som har motiver fra Dåsettunet.

 

Luca Bertis festivalutstilling er åpen.

 

På alle kultursøndager

Program kl. 1200 – 15.30. Salg av tradisjonsmat, inkl. rømmegrøt. Omvisning. Åpne utstillinger. Ta med stol! Kun kontant inngang/salg. Dessverre ingen digitale løsninger pga manglende mobildekning.
 
 
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
John Jairo Muñoz, Rødberg (65)
Even Amandus Røed, Veggli (27)
Gro Andersen, 3632 Uvdal (55)
Andrea Nørstebø, Uvdal (14)
Nina Landerud Myhra, Svene (17)
Iselin Omdalen , Rødberg (32)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Marte Bergvad Røssum, Kongsberg (21)
Andre eller uspesifisert bosted
Benjamin Aker (41)
Iris Skjolde (37)
Vetle Fiskum, Vestfossen (11)
Britt Nymoen, Nedre Eggedal (67)
Vetle Fiskum, Ormåsen (11)
Iselin Omdalen, Dagali (32)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren