Numedalsnett
Fredag 03. april   |     Du er her: Forsiden >
PrintLeser i LP at eks. ordfører kanskje nører opp under «hets og latterliggjøre andre veien.
Har lest eks ordfører sin beskrivelse i Laagendalsposten om ytringer fra lokalbefolkning sine spørsmål, oppgitthet og «avmakt» fra kommunen

Leserinnlegg: Arne-Ottar Svendsen

 
 
Det eks ordfører kanskje egentlig gjør er å gå til motangrep på hva disse personene fremstiller, i stedet for å gå i tenkeboksen og tenke over hvorfor gjør de dette og kanskje spørre de hvorfor mener du dette. Det behøves ikke gjøres inne her kanskje, men kanskje direkte med dem. Personer har kanskje sine grunner for nettopp dette. Det som skjer, er at det er ikke bare det eks ordfører skriver, men alle liker «klikk» til det hun formoder, ikke misforstår «liker klikk» er sikkert en god følelse, men kanskje ikke for de som stiller spørsmål uten å få svar. Kanskje også de skal tenke over hvorfor personer gjør nettopp dette. Erik By sine ord er da fortreffende for mange politikere.

Skal dere «kanskje» få et bygdesamfunn til å fungere, må nok kanskje dere gå i dybden på det noen ytrer inne her. Dere burde kanskje ta kontakt med disse personene, som du kaller dem. I stedet for å hetse/latterliggjøre dem uten å begrunne det, for det er det som ligger bak dine ord. Bare fordi de stiller spørsmål. Du er veldig flink til å svare på en måte som egentlig ikke gir noen svar tilbake, men å forsvare det motsatte.

Jeg har selv hørt politikere kritisere kommunehuset, det er både nåværende politikere i kommunestyre og forhenværende politikere i kommunestyret. Jeg har sagt til forsvar for de etatene det gjaldt, at de gjør en god jobb og det er mer sammen satt enn hva disse politikerne mener.

Det vanlig folk sier inne her, kan være at det er vanskelig «kanskje» for noen å komme igjennom og at de må holde på i et år og kanskje over flere år uten å komme videre. Det er kanskje dette som kalles «avmakt» og folk som støtter disse personene blir oppgitt på hva disse personene opplever.

Hvorfor ikke kunne svare disse personene på en enkel måte, hvis dere kan da, når det gjelder ansettelse osv. Eller er det et bygdesamfunn som er delt opp i rangering, fra topp til nederst på skalaen, for det er kanskje det folk opplever. Det er da jeg føler meg privilegert, som kommer fra en husmannsplass og vet hva små og stor problemer kan utgjøre for mange personer.

Prøver meg på et svar til befolkningen, hva det koster kommunen med at ansatte har betalt for mat pauser, som har vært nevnt her inne, for eventuelt innsparinger i økonomien. For dette er ikke likt i mange private bransjer med betalte matpauser. Skal ikke regne på det, men kanskje gi en tilbake mening som kanskje kan være riktig.

«Svar kunne kanskje vært»

Det er noen som har betalt for matpauser, som arbeidstakerorganisasjoner har fått forhandlet frem. Dette fordi de skal være disponible, hvis noe skjer på deres arbeidsplass i matpausen, om dette gjelder alle vet jeg ikke, men at det finnes er helt sikkert. Vet også at de som jobber innen helse har ikke tid til å spise for det er for mye å gjøre. Da er det kanskje mangel på folk, for sånn skal det vel kanskje ikke være?

Leser også inne på Facebook at timepris for hjemmehjelp for eldre har økt fra kr 88 til kr 200 pr. time og at trygghets alarm har økt fra kr 190 til kr 295 i måneden. Er dette sant? Er det de eldre som skal sponse Europan «barnet» for kommunen?

«Noen» politiker inne på Facebook sier, undersøk selv hvor mange ansatte det er i kommunen. Da blir det avmakt, når arroganse er det som kommer til svar til befolkningen. Andre politikere sier,
meld dere inn i det partiet som passer dere og gjør noe der. Er det, det dere kaller å ha grasrotkontakt med befolkningen. Trodde dere kunne lytte og svare selv om de ikke er tilslutta noe parti, eller kanskje dere ikke mener det. Husk ordene til Erik Bye.

Når eks ordfører går så bastant ut, så synes jeg at vi ikke kan bare sitte å se på dette uten å ta «litt» til mot mæle. Du vet nok kanskje ikke hva disse personene kan slit og føle med og kanskje blir oppgitte av manglende svar.

Det skrives om dugnad og fremover snakke vår kommune. Ja det er kanskje bra, men når det gjelder økonomien med mer, så må vi nok få lov å ytre oss også, om hva det brukes penger på og kanskje feil prioriteringer med pengebruken, når økonomien er stram, som nemt før i innlegget for eldre.

Har sendt en e-post med vedlegg til Viken fylkeskommune og til ordfører i Nore og Uvdal Kommune, «forsømt trafikksikkerhet». Dette hadde du også et ansvar for, så lenge du Eli var ordfører. Jeg har skrevet i e-posten at jeg muligens kommer til å offentlig gjøre dette vedlegget og det gjør jeg nå, etter ditt innlegg.

Det er kanskje ikke det beste for dere folkevalgte og deres «liker klikk» å gå i skyttergravene, men stå oppreist å prøve å kommunisere med befolkningen, så kanskje det kan bli bedre fremover.

Dette er først publisert i Hallingdølen og Numedalsnett og så blir det lagt ut på Facebook.
Aktiviteter neste syv dager:

TittelDag / TidStedKommuneKategori
Vis flere aktiviteter Vis faste aktiviteter Registrer ny aktivitet
Dagens ordtak
Dødsannonser
(Fra Aftenposten-krever logg inn)

Nore og Uvdal
Rollag
Flesberg
Kongsberg

Bursdager i dag
Numedal
Dan Marcus Jensen, Uvdal (19)
Kristin Flaata, Uvdal (33)
Anders Loftsgård, rødberg (25)
Gerd Haualand, Nore (62)
Linnea Staaland, Veggli (25)
Gunhild Sønstebø Helgesplass, Uvdal (59)
Leah Jensen, Rødberg (13)
Liv B Haug , Svene (66)
Jørgen Krybelsrud Engen, Lampeland (20)
ingrid krybelsrud engen, lampeland (20)
Eli Bjørnsrud, Uvdal (76)
Fornavn:

Etternavn:

Fødselsdato (dd.mm.yyyy):

Postnr:

Poststed:

E-post:

Kongsberg
Marianne Dalviken, Kongsberg (47)
Marina Susan Wik, Kongsberg (44)
Elin Flattum, Kongsberg (46)
Andre eller uspesifisert bosted
Svein Bratterud, Bikjen (54)
Tommy Halland, Dagali (35)
Lokale portalerDel bildene dine på Numedalsnett

Del informasjon i DIN LOKALAVIS !!

1. Send tekst på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
2. Bilder sendes på epost til Redaktøren eller på mobil til tlf 977 90 790
3. Skriv gjerne hvilken dag du ønsker at saken legges ut

Dette nettstedet eies og drives av Nnet.no AS.   Mobil 977 90 790
Postadresse: Nnet.no AS, Nore og Uvdal Næringspark, N-3632 Uvdal, NORWAY.
Ansvarlig redaktør:
Knut Morten Bjørnsrud
Redaktør: Knut Morten Bjørnsrud   Mobil 977 90 790    Epost: Redaktøren